Reglement Clubkampioenschap

 1. Leden van TC Wilhelmina met toerfietskaart kunnen deelnemen aan het algemene clubkampioenschap.
  Er zijn geen afzonderlijke kampioenschappen voor de diverse categorie├źn.

 2. Het kampioenschap bestaat uit twee delen:
  A. Het aantal gereden ritten.
  B. De uitslag van de sluitingsrit
  .
 3. Het aantal gereden ritten.
  Men dient de rit te rijden op de dag, genoemd in de kalender.
  Op het einde van het seizoen wordt een klassement opgemaakt van het aantal gereden ritten zoals opgenomen in de kalender, ongeacht de categorie.
  Degene die de meeste ritten gereden heeft staat in dat klassement bovenaan en krijgt 1 punt.
  De volgende in dat klassement krijgt 2 punten enzovoort.
  Iedereen die een gelijk aantal ritten gereden heeft krijgt dezelfde aantal punten.
  Er kunnen dus meerdere personen zijn die 1 punt, 2 punten of meer krijgen.
  Als er bij voorbeeld niemand meer dan 25 ritten gereden heeft krijgt iedereen die 25 ritten gereden heeft 1 punt. Iedereen die 24 ritten gereden heeft krijgt 2 punten, enzovoort.

 4. De uitslag van de sluitingsrit.
  De sluitingsrit wordt verreden als een regelmatigheidsrit met een afstand tussen 35 en 45 kilometer volgens het reglement sluitingsrit 2018.
  Het klassement van de sluitingsrit is bepalend voor het aantal punten. De eerste in dat klassement krijgt 1 punt, de tweede krijgt 2 punten enzovoort.

 5. Kampioen wordt hij of zij die in de combinatie van aantal verreden ritten en de uitslag van de sluitingsrit het minste aantal punten heeft.
  Bij gelijke stand prefereert het aantal gereden ritten.

 6. Een deelnemer, die op verzoek van het bestuur belast is met de organisatie of medewerking van een toertocht of evenement, wordt geacht de rit die op die dag wordt verreden ook daadwerkelijk te hebben gereden.

 7. Indien wordt afgeweken van de in de Toerkalender vastgestelde ritten, kan de toercommissie besluiten om deze toch mee te laten tellen voor het kampioenschap.

 8. Deelnemers moeten aannemelijk kunnen maken welke ritten gereden zijn, bv. door middel van een afgestempeld toerboekje.

 9. Mocht het bestuur besluiten de Sluitingsrit door weersomstandigheden of een andere reden niet door te laten gaan, zal er geen kampioen bekend gemaakt worden maar zal de Sluitingsrit op een van de eerste ritten in het volgende seizoen worden gehouden.

 10. In gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist het bestuur, eventueel bijgestaan door een namens het bestuur samengestelde commissie.
  In deze commissie mogen geen leden zitting hebben die aanspraak kunnen maken op het kampioenschap.